Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag Maastricht in overleg verplaatst

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 15:47

Dat koning Willem-Alexander zijn verjaardag in 2021 niet in Maastricht viert maar in Eindhoven, komt voor burgemeester Annemarie Penn-te Strake niet als een verrassing.

De burgermoeder van Maastricht laat via haar perswoordvoerder weten nauw betrokken te zijn geweest bij het besluit.

Corona
Volgens de gemeente is 2021 hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg om samen een normale Koningsdag te kunnen vieren. "Wij hebben een uitgebreid programma en dat past niet in de beperkingen die corona ons oplegt", zegt perswoordvoerder Stefan Gybels namens Penn-Te Strake.

Lees ook: Koningsdag 2021 niet in Maastricht

Overleg
In meerdere overleggen met Provincie Limburg en de Dienst van het Koninklijk Huis is besloten voor een alternatieve invulling van Koningsdag die plaatsvindt in Eindhoven. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft de gemeente Maastricht zelf aangegeven het programma rondom Koningsdag te willen presenteren zodra publiek weer mogelijk is. "Dat hebben we zo'n twee maanden geleden gevraagd en anderhalve week terug heeft de koning daarmee ingestemd", laat Penn-Te Strake weten in L1mburg Centraal.

Lees ook: Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Maastricht
Koningsdag 2020 werd een unieke dag: samen, maar wel op afstand. In een boodschap vanuit Paleis Huis ten Bosch sprak de koning de Maastrichtenaren toe: "Wat in het vat zit, verzuurt niet".

En aan die woorden houdt Maastricht zich vast. "Wij kijken er naar uit om de koning en zijn familie te verwelkomen in onze mooie stad en prachtige regio zodra een reguliere Koningsdag weer mogelijk is", aldus de gemeente.

Die mogelijkheid is er misschien in 2022. Penn-Te Strake is positief over dat jaar en verwelkomt de koninklijke familie om dan de verjaardag van Willem-Alexander in Maastricht te komen vieren. "Deze stad verdient een full swing Koningsdag."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen