Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag Maastricht in overleg verplaatst

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 15:47

Dat koning Willem-Alexander zijn verjaardag in 2021 niet in Maastricht viert maar in Eindhoven, komt voor burgemeester Annemarie Penn-te Strake niet als een verrassing.

De burgermoeder van Maastricht laat via haar perswoordvoerder weten nauw betrokken te zijn geweest bij het besluit.

Corona
Volgens de gemeente is 2021 hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg om samen een normale Koningsdag te kunnen vieren. "Wij hebben een uitgebreid programma en dat past niet in de beperkingen die corona ons oplegt", zegt perswoordvoerder Stefan Gybels namens Penn-Te Strake.

Lees ook: Koningsdag 2021 niet in Maastricht

Overleg
In meerdere overleggen met Provincie Limburg en de Dienst van het Koninklijk Huis is besloten voor een alternatieve invulling van Koningsdag die plaatsvindt in Eindhoven. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft de gemeente Maastricht zelf aangegeven het programma rondom Koningsdag te willen presenteren zodra publiek weer mogelijk is. "Dat hebben we zo'n twee maanden geleden gevraagd en anderhalve week terug heeft de koning daarmee ingestemd", laat Penn-Te Strake weten in L1mburg Centraal.

Lees ook: Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Maastricht
Koningsdag 2020 werd een unieke dag: samen, maar wel op afstand. In een boodschap vanuit Paleis Huis ten Bosch sprak de koning de Maastrichtenaren toe: "Wat in het vat zit, verzuurt niet".

En aan die woorden houdt Maastricht zich vast. "Wij kijken er naar uit om de koning en zijn familie te verwelkomen in onze mooie stad en prachtige regio zodra een reguliere Koningsdag weer mogelijk is", aldus de gemeente.

Die mogelijkheid is er misschien in 2022. Penn-Te Strake is positief over dat jaar en verwelkomt de koninklijke familie om dan de verjaardag van Willem-Alexander in Maastricht te komen vieren. "Deze stad verdient een full swing Koningsdag."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen