Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag Maastricht afgeblazen vanwege coronavirus

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 16:12

De koninklijke familie komt op 27 april niet naar Maastricht om Koningsdag te vieren.

De afgelasting van het jaarlijkse feest komt vanwege de nieuwe ingestelde maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te houden.

Impact op voorbereidingen
"Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd", meldt de gemeente.

Koningsdag 2021 in Maastricht?
De gemeente Maastricht en de provincie Limburg betreuren dat Koningsdag niet doorgaat, maar vinden het momenteel het meest verstandigste besluit. De uitnodiging aan de Koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.

Klauwzeerepidemie, aanslag en troonwisseling
Het is de eerste keer dat Koningsdag niet doorgaat. In het verleden werden er wel al eens Koninginnedagen afgelast. In 2001 bijvoorbeeld door de mond- en klauwzeerepidemie. In 2009 was er een aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn, het programma werd toen direct afgelast. In 2013 was er geen Koninginnedag noch Koningsdag vanwege de troonwisseling. Zowel in 2001 als in 2013 werd het bezoek aan de organiserende stad het jaar daarop ingehaald.

Koningsdagconcert
Ook het op 6 april geplande Koningsdagconcert, dat het koningspaar aanbiedt aan de mensen die betrokken zijn bij de organisatie in Maastricht, gaat niet door. Woensdag zou het programma van Koningsdag met het thema 'Leef Maastricht' worden gepresenteerd aan de pers. De gemeente nam vrijdag het besluit dat af te gelasten.

Lees ook: Geen publiek bij paasspektakel The Passion in Roermond

Maandag werd ook al bekend dat de tv-uitzending van The Passion niet doorgaat met publiek. Dat evenement in Roermond verwachtte 20.000 bezoekers. Er wordt naar een alternatief gekeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen