Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag Maastricht afgeblazen vanwege coronavirus

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 16:12

De koninklijke familie komt op 27 april niet naar Maastricht om Koningsdag te vieren.

De afgelasting van het jaarlijkse feest komt vanwege de nieuwe ingestelde maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te houden.

Impact op voorbereidingen
"Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd", meldt de gemeente.

Koningsdag 2021 in Maastricht?
De gemeente Maastricht en de provincie Limburg betreuren dat Koningsdag niet doorgaat, maar vinden het momenteel het meest verstandigste besluit. De uitnodiging aan de Koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.

Klauwzeerepidemie, aanslag en troonwisseling
Het is de eerste keer dat Koningsdag niet doorgaat. In het verleden werden er wel al eens Koninginnedagen afgelast. In 2001 bijvoorbeeld door de mond- en klauwzeerepidemie. In 2009 was er een aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn, het programma werd toen direct afgelast. In 2013 was er geen Koninginnedag noch Koningsdag vanwege de troonwisseling. Zowel in 2001 als in 2013 werd het bezoek aan de organiserende stad het jaar daarop ingehaald.

Koningsdagconcert
Ook het op 6 april geplande Koningsdagconcert, dat het koningspaar aanbiedt aan de mensen die betrokken zijn bij de organisatie in Maastricht, gaat niet door. Woensdag zou het programma van Koningsdag met het thema 'Leef Maastricht' worden gepresenteerd aan de pers. De gemeente nam vrijdag het besluit dat af te gelasten.

Lees ook: Geen publiek bij paasspektakel The Passion in Roermond

Maandag werd ook al bekend dat de tv-uitzending van The Passion niet doorgaat met publiek. Dat evenement in Roermond verwachtte 20.000 bezoekers. Er wordt naar een alternatief gekeken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen