Overslaan en naar de inhoud gaan

'Koningsdag is de hoofdprijs voor Maastricht'

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 17:29

Voor de burgemeester van Maastricht voelt het geplande bezoek van koning Willem-Alexander op 27 april 2020 als de hoofdprijs.

Maastricht zag eerder de organisatie van het Songfestival aan zijn neus voorbijgaan.

Hoofdprijs
"Koningsdag en Songfestival zijn heel verschillende evenementen die los van elkaar staan", reageert burgemeester Annemarie Penn-te Strake. "We zijn een hele goede tweede geworden. Koningsdag is de hoofdprijs."

Video: L1

Blijheid
Penn is trots dat haar stad Koningsdag heeft gekregen. "Echt een eer, zo voelt het ook. Je voelt ook de blijheid in de stad." Maastrichtenaren zijn trots dat ze 'hun' stad 27 april 2020 mogen laten zien aan koning Willem-Alexander en zijn familie. Dat blijkt uit reacties in de stad.

Lees ook: Koningsdag 2020 in Maastricht

Verstandig
"Heel gezellig", vindt een vrouw. "De koning wordt verstandig", reageert een andere man. Volgens de Maastrichtenaren heeft de stad genoeg om de koninklijke familie te laten zien. Zo noemen ze het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouweplein en de Sint Pietersberg. "En oude gebouwen, maar dan vooral de restauratie van oude gebouwen in combinatie met de moderne architectuur", vult een vrouw aan.

Video: L1

De standaard activiteiten mogen de koning en zijn familie van de inwoners overslaan. "Geen koekhappen, maar goede Mestreechse frieten met zuurvlees", zegt de bekende Maastrichtse ondernemer Benoit Wesly. "Verder zo ongedwongen als mogelijk. Laat hem proeven van de enige echte Europese bourgondische stad die Nederland rijk heeft."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen