Overslaan en naar de inhoud gaan

'Koningsdag is de hoofdprijs voor Maastricht'

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 17:29

Voor de burgemeester van Maastricht voelt het geplande bezoek van koning Willem-Alexander op 27 april 2020 als de hoofdprijs.

Maastricht zag eerder de organisatie van het Songfestival aan zijn neus voorbijgaan.

Hoofdprijs
"Koningsdag en Songfestival zijn heel verschillende evenementen die los van elkaar staan", reageert burgemeester Annemarie Penn-te Strake. "We zijn een hele goede tweede geworden. Koningsdag is de hoofdprijs."

Video: L1

Blijheid
Penn is trots dat haar stad Koningsdag heeft gekregen. "Echt een eer, zo voelt het ook. Je voelt ook de blijheid in de stad." Maastrichtenaren zijn trots dat ze 'hun' stad 27 april 2020 mogen laten zien aan koning Willem-Alexander en zijn familie. Dat blijkt uit reacties in de stad.

Lees ook: Koningsdag 2020 in Maastricht

Verstandig
"Heel gezellig", vindt een vrouw. "De koning wordt verstandig", reageert een andere man. Volgens de Maastrichtenaren heeft de stad genoeg om de koninklijke familie te laten zien. Zo noemen ze het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouweplein en de Sint Pietersberg. "En oude gebouwen, maar dan vooral de restauratie van oude gebouwen in combinatie met de moderne architectuur", vult een vrouw aan.

Video: L1

De standaard activiteiten mogen de koning en zijn familie van de inwoners overslaan. "Geen koekhappen, maar goede Mestreechse frieten met zuurvlees", zegt de bekende Maastrichtse ondernemer Benoit Wesly. "Verder zo ongedwongen als mogelijk. Laat hem proeven van de enige echte Europese bourgondische stad die Nederland rijk heeft."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen