Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag 2021 niet in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 14:58

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag 2021 met hun gezin in Eindhoven.

Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend.

Niet in Maastricht
Dit jaar had de koning zijn verjaardag met zijn familie in Maastricht willen vieren. Dat ging door de uitbraak van het coronavirus niet door. Tijdens een toespraak op Koningsdag had koning Willem-Alexander gezegd hoe jammer de koninklijke familie het vindt dat zijn verjaardag niet in Maastricht gevierd kon worden. "Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hebben Leef Mestreech al in ons hart gesloten", zei de koning destijds. Toch beloofde hij toen niet dat Maastricht zich de koninklijke familie in 2021 alsnog zou mogen verwelkomen.

Hoop
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake had in eerste instantie wel goede hoop dat koning Willem-Alexander en zijn familie volgend jaar alsnog Koningsdag zouden komen vieren in de provinciehoofdstad.

Lees ook: Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Toch komt het niet als een verrassing. Volgens een gemeentewoordvoerder is Penn nauw betrokken geweest bij het besluit om Koningsdag volgend jaar niet in Maastricht te vieren.

Lees ook: Koningsdag Maastricht in overleg verplaatst

Coronamaatregelen
Door de coronacrisis zal op een andere manier invulling worden gegeven aan Koningsdag op 27 april. "Met design en technologie ontwikkelt Brainport Eindhoven een programma voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus", aldus de RVD.

Lees ook: Burgemeester Maastricht hoopt op Koningsdag 2021

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen