Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag 2021 niet in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 14:58

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag 2021 met hun gezin in Eindhoven.

Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend.

Niet in Maastricht
Dit jaar had de koning zijn verjaardag met zijn familie in Maastricht willen vieren. Dat ging door de uitbraak van het coronavirus niet door. Tijdens een toespraak op Koningsdag had koning Willem-Alexander gezegd hoe jammer de koninklijke familie het vindt dat zijn verjaardag niet in Maastricht gevierd kon worden. "Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hebben Leef Mestreech al in ons hart gesloten", zei de koning destijds. Toch beloofde hij toen niet dat Maastricht zich de koninklijke familie in 2021 alsnog zou mogen verwelkomen.

Hoop
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake had in eerste instantie wel goede hoop dat koning Willem-Alexander en zijn familie volgend jaar alsnog Koningsdag zouden komen vieren in de provinciehoofdstad.

Lees ook: Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Toch komt het niet als een verrassing. Volgens een gemeentewoordvoerder is Penn nauw betrokken geweest bij het besluit om Koningsdag volgend jaar niet in Maastricht te vieren.

Lees ook: Koningsdag Maastricht in overleg verplaatst

Coronamaatregelen
Door de coronacrisis zal op een andere manier invulling worden gegeven aan Koningsdag op 27 april. "Met design en technologie ontwikkelt Brainport Eindhoven een programma voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus", aldus de RVD.

Lees ook: Burgemeester Maastricht hoopt op Koningsdag 2021

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen