ANP-334501669 koning en koningin: OPNIEUW DOWNLOADEN!!!

Zo vaak waren Willem-Alexander en Máxima al in Limburg

Het is bijna zover: donderdag komen de koning en koningin naar onze provincie voor een streekbezoek aan Noord-Limburg. Een bezoek dat in het teken van gezondheid zal staan.

Jo Koenen heeft koning als penvriend
Klimmenaar heeft koning als penvriend

Jo Koenen uit Klimmen is al jaren een penvriend van koning Willem-Alexander. Hij stuurde hem talloze kaartjes voor zijn verjaardag, verloving en andere mijlpalen.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Viroloog en OMT-lid Koopmans bezorgd over volle parken

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans uit Steyl zegt dat ze bezorgd heeft gezien hoe druk het in sommige steden en parken was dinsdag.

Familie Stoffels uit Tegelen
John Stoffels: '57 geworden maar ik vier mijn wedergeboorte'

Eén jaar nadat hij bijna was opgegeven viert John Stoffels uit Tegelen op Koningsdag zijn 57ste verjaardag.

Live Koningsdag
Teruglezen: 'Een Koningsdag om nooit te vergeten'

Verschillende Limburgse gemeenten riepen op om Koningsdag veilig, klein en online te vieren. Er zijn geen extra maatregelen genomen op de verjaardag van koning Willem-Alexander, maar er gelden nog steeds strenge coronamaatregelen.

De koninklijke cupcakes van Madelief uit Maasbracht
Kinderen strijden om de koninklijkste cupcake in Maasbracht

Rode spikkels, witte toefjes en blauw glazuur: in Maasbracht wordt er zondag gestreden om de koninklijkste cupcake. Honderd kinderen leggen in tijdsblokken hun creatie voor aan een vakkundige jury. Het initiatief is een alternatief voor Koningsdag dit jaar.

dRE OP VRIJTHOF
Deze grote evenementen gingen niet door in 2020

Aan het begin van januari leek 2020 een mooi evenementenjaar te worden. De koning en zijn familie zouden naar Maastricht komen, in de zomer zouden Landgraaf, Roermond en Weert weer volstromen met muziekliefhebbers en André Rieu zou weer neerstrijken op het Vrijthof.

ANP
Koningsdag 2021 niet in Maastricht

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag 2021 met hun gezin in Eindhoven.

Matrixbord Heuvelland afgesloten voor dagrecreatie noodverordening (26 apr 2020)
Politie en Veiligheidsregio's: 'Erg rustig geweest'

Volgens de Limburgse politie en de beide Veiligheidsregio's is het in het afgelopen weekend en op Koningsdag in onze provincie erg rustig geweest.

Online feestje Koningsdag Sphinxkwartier (27 apr 2020)
Online feestje op Koningsdag

Koningsdag in Maastricht ging niet door vanwege de coronamaatregelen. Wel werd de dag in de provinciehoofdstad feestelijk afgesloten met een online show.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane