Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Koning bedankt Maastricht met concert

Het traditionele Koningsdagconcert wordt op 6 april in Maastricht gehouden. Hier is de koninklijke familie bij aanwezig.

11devande11de
Maastricht maakt 'uitzondering' voor Koningsdag op Vrijthof

Niet alleen de organisatie van de11devande11de was te laat met het indienen van de aanvraag voor het evenement bij de gemeente Maastricht. Ook de organisatie achter Koningsdag was te laat.

ANP
Koning brengt bezoek aan Peel en Maas

Koning Willem-Alexander breng niet alleen met Koningsdag een bezoekje aan onze provincie. Op 21 januari komt hij naar Peel en Maas.

Annie van de Put
Buurtmoeder Annie één van de gezichten van Koningsdag

Annie van de Put uit de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld is één van de gezichten die de koninklijke familie met Koningsdag te zien krijgt.

Maastricht nieuwjaarsreceptie Koningsdag (5 jan 2019)
Komst van Koning voelt voor Penn als 'douze points!'

Toen burgemeester Annemarie Penn-te Strake vorig jaar te horen kreeg dat koning Willem-Alexander met Koningsdag naar Maastricht komt, voelde dat voor haar alsof iemand haar stad 'douze points' toekende.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Kosten bezoekje Koning aan Maastricht: maximaal 1,5 miljoen

Het bezoek dat koning Willem-Alexander volgend jaar met Koningsdag aan Maastricht gaat brengen, gaat de stad maximaal anderhalf miljoen euro kosten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

De PvdA in de gemeenteraad van Maastricht wil op korte termijn duidelijkheid over wat de viering van Koningsdag de gemeente gaat kosten.

evenementen maastricht
IJver voor grote evenementen geen ‘Leeuwarden-trauma'

Er is in Maastricht geen sprake van een Leeuwarden-trauma, volgens wethouder John Aarts.

evenementen maastricht
‘Maastricht te solistisch bij binnenhalen grote evenementen’

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Maastricht vindt het college van burgemeester en wethouders te solistisch optreden bij pogingen om grootschalige evenementen naar de stad te halen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
'Koningsdag is de hoofdprijs voor Maastricht'

Voor de burgemeester van Maastricht voelt het geplande bezoek van koning Willem-Alexander op 27 april 2020 als de hoofdprijs.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts