Matrixbord Heuvelland afgesloten voor dagrecreatie noodverordening (26 apr 2020)

Politie en Veiligheidsregio's: 'Erg rustig geweest'

Volgens de Limburgse politie en de beide Veiligheidsregio's is het in het afgelopen weekend en op Koningsdag in onze provincie erg rustig geweest.

Online feestje Koningsdag Sphinxkwartier (27 apr 2020)
Online feestje op Koningsdag

Koningsdag in Maastricht ging niet door vanwege de coronamaatregelen. Wel werd de dag in de provinciehoofdstad feestelijk afgesloten met een online show.

Oranjefan viert Koningsdag thuis (27 apr 2020)
Video: Oranjefan viert Koningsdag voor eerst in jaren thuis

Er gaat geen Koningsdag voorbij of Bjorn Hoex uit Susteren is erbij. Dit jaar viert hij Koningsdag voor het eerst in jaren thuis.

Koningsdag Maastricht 27 april 2020
Veiligheidsregio's en politie: 'Koningsdag rustig verlopen'

De 25 veiligheidsregio's en de politie zijn tevreden over het verloop van Koningsdag. In de meeste gemeenten is de dag over het algemeen rustig verlopen.

Maastricht leeg
'Programma Koningsdag blijft toch nog geheim'

"We hebben afgesproken niets over het programma te vertellen", zegt een van de creatieve breinen achter het programma van Koningsdag in Maastricht, Servé Hermans.

De Beyart
Koningsdaguitzending zorgt voor afleiding in verzorgingshuis

Maastricht is maandag toch een beetje het middelpunt van de nationale viering van Koningsdag. Maandagavond zendt de NOS een live-programma uit vanuit de tuin van zorgcentrum De Beyart, in het centrum van de Limburgse hoofdstad.

Koning en koningin facetime (27 april 2020)
Bellen met de koning: 'Ik dacht eerst dat het nep was'

Romy Bessems had maandagochtend net tekst en uitleg gegeven aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima plotseling inbelden bij het gesprek.

Keuningswals (27 apr 2020)
Tientallen Maastrichtenaren walsen thuis op Koningsdag

Via videoapps Zoom en Jitsi wist de Maastrichtse dansschoolhouder Chris Bernaards op Koningsdag tientallen paren live thuis te laten walsen.

Koning en koningin bezoek MUMC+ 27 april 2020
Koning brengt digitaal bezoek aan ziekenhuis Maastricht

De koning en de koningin hebben een digitaal verrassingsbezoek gebracht aan het Maastricht UMC+.

ANP
Geen gevelversiering bij café, maar online creatie

Het Amsterdamse café De Blaffende Vis pakt al 25 jaar groots uit qua gevelversiering op Koninginnedag en Koningsdag. Dit jaar heeft de Roermondse eigenaar Jort Vos uit een ander vaatje moeten tappen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app