Matrixbord Heuvelland afgesloten voor dagrecreatie noodverordening (26 apr 2020)

Politie en Veiligheidsregio's: 'Erg rustig geweest'

Volgens de Limburgse politie en de beide Veiligheidsregio's is het in het afgelopen weekend en op Koningsdag in onze provincie erg rustig geweest.

Online feestje Koningsdag Sphinxkwartier (27 apr 2020)
Online feestje op Koningsdag

Koningsdag in Maastricht ging niet door vanwege de coronamaatregelen. Wel werd de dag in de provinciehoofdstad feestelijk afgesloten met een online show.

Oranjefan viert Koningsdag thuis (27 apr 2020)
Video: Oranjefan viert Koningsdag voor eerst in jaren thuis

Er gaat geen Koningsdag voorbij of Bjorn Hoex uit Susteren is erbij. Dit jaar viert hij Koningsdag voor het eerst in jaren thuis.

Koningsdag Maastricht 27 april 2020
Veiligheidsregio's en politie: 'Koningsdag rustig verlopen'

De 25 veiligheidsregio's en de politie zijn tevreden over het verloop van Koningsdag. In de meeste gemeenten is de dag over het algemeen rustig verlopen.

Maastricht leeg
'Programma Koningsdag blijft toch nog geheim'

"We hebben afgesproken niets over het programma te vertellen", zegt een van de creatieve breinen achter het programma van Koningsdag in Maastricht, Servé Hermans.

De Beyart
Koningsdaguitzending zorgt voor afleiding in verzorgingshuis

Maastricht is maandag toch een beetje het middelpunt van de nationale viering van Koningsdag. Maandagavond zendt de NOS een live-programma uit vanuit de tuin van zorgcentrum De Beyart, in het centrum van de Limburgse hoofdstad.

Koning en koningin facetime (27 april 2020)
Bellen met de koning: 'Ik dacht eerst dat het nep was'

Romy Bessems had maandagochtend net tekst en uitleg gegeven aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima plotseling inbelden bij het gesprek.

Keuningswals (27 apr 2020)
Tientallen Maastrichtenaren walsen thuis op Koningsdag

Via videoapps Zoom en Jitsi wist de Maastrichtse dansschoolhouder Chris Bernaards op Koningsdag tientallen paren live thuis te laten walsen.

Koning en koningin bezoek MUMC+ 27 april 2020
Koning brengt digitaal bezoek aan ziekenhuis Maastricht

De koning en de koningin hebben een digitaal verrassingsbezoek gebracht aan het Maastricht UMC+.

ANP
Geen gevelversiering bij café, maar online creatie

Het Amsterdamse café De Blaffende Vis pakt al 25 jaar groots uit qua gevelversiering op Koninginnedag en Koningsdag. Dit jaar heeft de Roermondse eigenaar Jort Vos uit een ander vaatje moeten tappen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV