'Dubbele poging tot moord door schoolschutter Roermond'

De rechtszaak tegen de jongen die in september vorig jaar met een luchtbuks, twee messen en een bijl de KEC-school in Roermond binnenliep, is uitgesteld tot juli.

Grote brand Koningsbosch: banden en gasflessen exploderen

In Koningsbosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer grote brand uitgebroken in de garage van een bedrijf.

Dronken inbreker opgepakt bij verkeerscontrole in Duitsland

De Duitse politie heeft een man uit Geleen opgepakt die gezocht werd vanwege meerdere inbraken in de Duitse grensstreek.

Twee overlopen inbrekers slaan op de vlucht

Twee mannen die werden betrapt tijdens een inbraak in Maria Hoop, zijn vervolgens op de vlucht geslagen.

Limburgse harmonie steelt show in All You Need Is Love-film

Vanaf volgende week draait in de bioscoop een Nederlandse kerstfilm met een Limburgs sausje. In de film 'All You Need is Love' spelen twee Limburgse muziekgezelschappen mee.

Limburgse hiphoppers pakken goud op wereldkampioenschap

Een groep Limburgse dansers heeft de wereldtitel gepakt op het WK Hiphop in Leiden.

Afgewezen hotelplan Koningsbosch: ontwikkelaar naar rechter

Waar de gemeente Echt-Susteren een week geleden een streep zette door een omstreden hotelplan in Koningsbosch, laat ontwikkelaar Gelasius het daar niet bij zitten.

Omstreden hotelplan Koningsbosch van de baan

Het omstreden hotelplan in het kloostercomplex in Koningsbosch is van de baan.

Video: Zandhoos raast over Spaanshuisken

In Spaanshuisken, een buurtschap bij Koningsbosch, heeft donderdagmiddag een zandhoos geraasd.

Buurt begint petitie voor hotelproject Koningsbosch

Een groep inwoners van Koningsbosch wil dat de gemeente toch een vergunning afgeeft voor het vestigen van een luxueus hotel in het voormalig klooster.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda