Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningin Máxima brengt geheim bezoek aan Limburg

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 16:58

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Ze ging er vooral in gesprek met jonge kunstenaars.

De koningin werd om 15:00 uur ontvangen door de directeur van de Academie, Lex ter Braak. Ze legt vaker werkbezoeken af om zich zodoende te verdiepen in een bepaald vakgebied.

Voorliefde
Máxima heeft een voorliefde voor kunst en wilde daarom graag kijken hoe bij de Jan van Eyck Academie jonge autonome kunstenaars worden begeleid.

Groot geheim
Overigens was de komst van Maxima een groot geheim: de directie was op de hoogte, maar de kunstenaars zelf niet. Behalve gesprekken met de jonge schilders, bezocht de koningin ook een aantal open studio's in de Academie. Daar lieten kunstenaars het resultaat laten zien van hun jaar op de Van Eyck Academie. Het werkbezoek duurde ruim twee uur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen