Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningin Máxima brengt geheim bezoek aan Limburg

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 16:58

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Ze ging er vooral in gesprek met jonge kunstenaars.

De koningin werd om 15:00 uur ontvangen door de directeur van de Academie, Lex ter Braak. Ze legt vaker werkbezoeken af om zich zodoende te verdiepen in een bepaald vakgebied.

Voorliefde
Máxima heeft een voorliefde voor kunst en wilde daarom graag kijken hoe bij de Jan van Eyck Academie jonge autonome kunstenaars worden begeleid.

Groot geheim
Overigens was de komst van Maxima een groot geheim: de directie was op de hoogte, maar de kunstenaars zelf niet. Behalve gesprekken met de jonge schilders, bezocht de koningin ook een aantal open studio's in de Academie. Daar lieten kunstenaars het resultaat laten zien van hun jaar op de Van Eyck Academie. Het werkbezoek duurde ruim twee uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen