Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningin Máxima bezoekt Roermond

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 12:07

Hoog bezoek in Roermond: Koningin Máxima bracht dinsdag een bezoek aan de ECI Cultuurfabriek. Ze ging er praten met Limburgse deelnemers aan het project 50dagenmuziek.

Dat project is er ter ere van de 50ste verjaardag van Koningin Máxima, op 17 mei.

Meer muziek
Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas. Het doel van de stichting is om voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs op school te organiseren. In de ECI Cultuurfabriek werd Máxima ontvangen door jeugdorkest Play The Beat uit Roermond.

De vorstin ondertekende het convenant Meer Muziek In De Klas, een vervolg op het initiatief SamenDOOR uit 2018. Ze sprak er ook met deelnemers aan het muziekproject, onder wie Sara Curfs uit Oirsbeek die een voordracht hield voor Máxima om het belang van muziekonderwijs aan te geven.

De koningin zet zich al jaren in voor muziekonderwijs. Zo was ze in juni 2018 in Ittervoort bij de ondertekening van de lokale samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs.

Lees ook:
Koningin Máxima doet Limburg weer aan

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen