Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 10:20

Koning Willem-Alexander heeft tijdens een korte toespraak maandagochtend gezegd hoe jammer de koninklijke familie het vindt deze Koningsdag niet in Maastricht te kunnen vieren.

"Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hebben Leef Mestreech al in ons hart gesloten", aldus de koning temidden van zijn gezin. Toch beloofde hij niet dat Maastricht zich volgend jaar mag revancheren en de koninklijke familie dan tijdens Koningsdag alsnog mag verwelkomen.

Vrijwilligers
Hij zei ook te denken aan de honderden vrijwilligers die maanden bezig zijn geweest om Koningsdag in Maastricht mogelijk te maken en hoe het voor hen is dat deze dag nu niet doorgaat zoals gepland.

Hou vol
Verder zei koning Willem-Alexander te begrijpen dat iedereen het vervelend vindt dat de maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan nog niet versoepeld kunnen worden. "Maar hou vol, we doen het niet alleen voor onszelf, maar ook ter bescherming van de zwakkeren in onze samenleving." De koning hoopt verder dat het bij deze ene Koningsdag blijft die niet gevierd kan worden zoals Nederland dat gewend is.

Maastricht bracht maandagochtend ook al de felicitaties uit aan de koning. Dat gebeurde via een speciale videoboodschap.

Lees ook: Maastrichtse felicitaties voor koning: 'Perfisia majesteit!'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen