Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning staat in Margraten stil bij omgekomen soldaten

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 16:02

In aanwezigheid van koning Willem-Alexander zijn zondagmiddag in Margraten bij de jaarlijkse Memorial Day-ceremonie de gevallen Amerikaanse soldaten herdacht.

Jaarlijks wordt eind mei op de Amerikaanse Begraafplaats, waar 8.301 soldaten rusten, stilgestaan bij de omgekomen bevrijders. De herdenking vindt dit jaar vanwege de coronacrisis in besloten kring plaats en stond eveneens in het teken van 75 jaar bevrijding.

Lees ook: Terugkijken: Memorial Day in Margraten

Krans
De koning legde, net als de Amerikaans ambassadeur Pete Hoekstra, een krans voor de gevallen soldaten. In totaal werden er acht kransen gelegd, ook namens de krijgsmacht en de provincie Limburg. Gouverneur Theo Bovens hield bovendien een toespraak. Hij benadrukte de dankbaarheid van Limburgers voor de bevrijders.

Video: L1

De koning sprak met mensen die een graf geadopteerd hebben.

Stilte
Er werd ook een minuut stilte gehouden voor de omgekomen soldaten. Na die minuut vlogen F-16's van de Koninklijke Luchtmacht in de missing-man-formatie over Margraten.

Video: L1

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten over de Memorial Day-ceremonie.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen