Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning staat in Margraten stil bij omgekomen soldaten

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 16:02

In aanwezigheid van koning Willem-Alexander zijn zondagmiddag in Margraten bij de jaarlijkse Memorial Day-ceremonie de gevallen Amerikaanse soldaten herdacht.

Jaarlijks wordt eind mei op de Amerikaanse Begraafplaats, waar 8.301 soldaten rusten, stilgestaan bij de omgekomen bevrijders. De herdenking vindt dit jaar vanwege de coronacrisis in besloten kring plaats en stond eveneens in het teken van 75 jaar bevrijding.

Lees ook: Terugkijken: Memorial Day in Margraten

Krans
De koning legde, net als de Amerikaans ambassadeur Pete Hoekstra, een krans voor de gevallen soldaten. In totaal werden er acht kransen gelegd, ook namens de krijgsmacht en de provincie Limburg. Gouverneur Theo Bovens hield bovendien een toespraak. Hij benadrukte de dankbaarheid van Limburgers voor de bevrijders.

Video: L1

De koning sprak met mensen die een graf geadopteerd hebben.

Stilte
Er werd ook een minuut stilte gehouden voor de omgekomen soldaten. Na die minuut vlogen F-16's van de Koninklijke Luchtmacht in de missing-man-formatie over Margraten.

Video: L1

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten over de Memorial Day-ceremonie.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen