Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning spreekt burgemeesters van relgemeenten

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 17:28

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag gesproken met burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen over de rellen in zijn gemeente.

Een grote groep rellende jongeren zette maandagavond de binnenstad van Geleen flink op zijn kop. De ongeregeldheden volgden op eerdere ongeregeldheden in Amsterdam en Eindhoven daags daarvoor.

Lees ook: Naast arrestaties ook nog 40 bekeuringen in Geleen

Beeldverbinding
Verheijen was een van de gesprekspartners van de koning. Willem-Alexander sprak ook burgmeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls en burgemeesters Jos Wienen van Haarlem, Cees van den Bos van Urk en Peter Snijders van Zwolle. Het gesprek per beeldverbinding ging over de ongeregeldheden waar hun gemeenten afgelopen dagen mee te maken kregen.

Video: L1

Avondklok
Sinds de invoering van de avondklok op 23 januari is het onrustig in diverse steden in Nederland. Tijdens de ongeregeldheden werden winkels geplunderd, auto’s in brand gestoken en bushokjes, camera’s en fietsen vernield. De politie heeft enkele honderden mensen gearresteerd en op diverse plekken werd de ME ingezet.

Lees ook: Burgemeester Penn: 'Compliment voor voetbalsupporters'

De eerste relschoppers en opruiers zijn woensdag al via snelrecht veroordeeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen