Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning spreekt burgemeesters van relgemeenten

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 17:28

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag gesproken met burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen over de rellen in zijn gemeente.

Een grote groep rellende jongeren zette maandagavond de binnenstad van Geleen flink op zijn kop. De ongeregeldheden volgden op eerdere ongeregeldheden in Amsterdam en Eindhoven daags daarvoor.

Lees ook: Naast arrestaties ook nog 40 bekeuringen in Geleen

Beeldverbinding
Verheijen was een van de gesprekspartners van de koning. Willem-Alexander sprak ook burgmeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls en burgemeesters Jos Wienen van Haarlem, Cees van den Bos van Urk en Peter Snijders van Zwolle. Het gesprek per beeldverbinding ging over de ongeregeldheden waar hun gemeenten afgelopen dagen mee te maken kregen.

Video: L1

Avondklok
Sinds de invoering van de avondklok op 23 januari is het onrustig in diverse steden in Nederland. Tijdens de ongeregeldheden werden winkels geplunderd, auto’s in brand gestoken en bushokjes, camera’s en fietsen vernield. De politie heeft enkele honderden mensen gearresteerd en op diverse plekken werd de ME ingezet.

Lees ook: Burgemeester Penn: 'Compliment voor voetbalsupporters'

De eerste relschoppers en opruiers zijn woensdag al via snelrecht veroordeeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging