Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 19:17

De helikoptercrash in Mali die de twee Nederlandse bemanningsleden het leven kostte, heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima erg aangegrepen.

De koning noemt de crash 'verschrikkelijk'. Bij de crash kwam de 30-jarige militair René Zeetsen uit Hout-Blerick samen met een collega om het leven.

Verschrikkelijk
Willem-Alexander en Maxima werden tijdens hun staatsbezoek aan Denemarken overvallen door het nieuws, zei de koning woensdag. "Allereerst gaan je gedachten uit naar de nabestaanden. De families, vrienden en collega's die hen nu moeten missen. Dat is verschrikkelijk."

Goed werk
Willem-Alexander zei verder dat hij ook te doen heeft met de overige militairen in het Nederlandse Kamp Castor, voor wie de vredesmissie in Mali doorgaat. De koning bracht in herinnering dat hij er een maand geleden nog op bezoek was en benadrukte het goede werk dat de Nederlanders in het Afrikaanse land verrichten voor de VN-missie Minusma.

Lees ook: Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland
Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen