Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 19:17

De helikoptercrash in Mali die de twee Nederlandse bemanningsleden het leven kostte, heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima erg aangegrepen.

De koning noemt de crash 'verschrikkelijk'. Bij de crash kwam de 30-jarige militair René Zeetsen uit Hout-Blerick samen met een collega om het leven.

Verschrikkelijk
Willem-Alexander en Maxima werden tijdens hun staatsbezoek aan Denemarken overvallen door het nieuws, zei de koning woensdag. "Allereerst gaan je gedachten uit naar de nabestaanden. De families, vrienden en collega's die hen nu moeten missen. Dat is verschrikkelijk."

Goed werk
Willem-Alexander zei verder dat hij ook te doen heeft met de overige militairen in het Nederlandse Kamp Castor, voor wie de vredesmissie in Mali doorgaat. De koning bracht in herinnering dat hij er een maand geleden nog op bezoek was en benadrukte het goede werk dat de Nederlanders in het Afrikaanse land verrichten voor de VN-missie Minusma.

Lees ook: Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland
Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen