Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 19:17

De helikoptercrash in Mali die de twee Nederlandse bemanningsleden het leven kostte, heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima erg aangegrepen.

De koning noemt de crash 'verschrikkelijk'. Bij de crash kwam de 30-jarige militair René Zeetsen uit Hout-Blerick samen met een collega om het leven.

Verschrikkelijk
Willem-Alexander en Maxima werden tijdens hun staatsbezoek aan Denemarken overvallen door het nieuws, zei de koning woensdag. "Allereerst gaan je gedachten uit naar de nabestaanden. De families, vrienden en collega's die hen nu moeten missen. Dat is verschrikkelijk."

Goed werk
Willem-Alexander zei verder dat hij ook te doen heeft met de overige militairen in het Nederlandse Kamp Castor, voor wie de vredesmissie in Mali doorgaat. De koning bracht in herinnering dat hij er een maand geleden nog op bezoek was en benadrukte het goede werk dat de Nederlanders in het Afrikaanse land verrichten voor de VN-missie Minusma.

Lees ook: Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
Onderzoeksteam naar Mali om oorzaak crash te achterhalen
Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen
Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen