Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 19:17

De helikoptercrash in Mali die de twee Nederlandse bemanningsleden het leven kostte, heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima erg aangegrepen.

De koning noemt de crash 'verschrikkelijk'. Bij de crash kwam de 30-jarige militair René Zeetsen uit Hout-Blerick samen met een collega om het leven.

Verschrikkelijk
Willem-Alexander en Maxima werden tijdens hun staatsbezoek aan Denemarken overvallen door het nieuws, zei de koning woensdag. "Allereerst gaan je gedachten uit naar de nabestaanden. De families, vrienden en collega's die hen nu moeten missen. Dat is verschrikkelijk."

Goed werk
Willem-Alexander zei verder dat hij ook te doen heeft met de overige militairen in het Nederlandse Kamp Castor, voor wie de vredesmissie in Mali doorgaat. De koning bracht in herinnering dat hij er een maand geleden nog op bezoek was en benadrukte het goede werk dat de Nederlanders in het Afrikaanse land verrichten voor de VN-missie Minusma.

Lees ook: Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland
Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen