Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning laat stropdas doorknippen tijdens bezoek aan Weert

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 12:15

Een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert heeft de koning zijn stropdas gekost. Initiatiefnemer Jozé Moonen van het zelfregiecentrum knipte de stropdas af.

"De koning twijfelde wel even toen ik het hem vroeg", vertelt Moonen. "Maar ik heb hem wel een nieuwe stropdas gegeven natuurlijk." Ze knipte de das af in plaats van de koning een lintje door te laten knippen. "Want in het zelfregiecentrum doen we alles anders." Moonen opende het centrum jaren geleden zelf door een stropdas door te knippen en vroeg daarom vandaag of ze de stropdas van de koning mocht doorknippen.

Spontane actie
Wethouder Paul Sterk vond de spontane actie van Moonen wel grappig. "We zagen de koning wel even heel bedenkelijk kijken, want het was een hele mooie design stropdas passend bij zijn kostuum", vertelde hij na afloop. "De initiatiefneemster had wel vier verschillende stropdassen voor hem klaarliggen om te ruilen, maar dat paste allemaal net niet. Ik vroeg me af wat hij zou doen, maar toen zei hij 'voor u doe ik dat' en toen mocht ze knippen."

WhatsApp Image 2020-01-21 at 12.36.07

Daklozenopvang
Koning Willem-Alexander bracht dinsdagochtend samen met staatssecretaris Paul Blokhuis een informeel bezoek aan de dak- en thuislozenopvang en dagbesteding in Weert. In het zelfregiecentrum worden dak- en thuislozen op een laagdrempelige manier geholpen. Ze kunnen daar terecht voor een praatje, hulp en dagbesteding. Ook kunnen ze hier toegang krijgen tot de nachtopvang, die niet meer centraal maar in de wijk verspreid over de gemeente wordt geregeld.

Het initiatief voor het zelfregiecentrum komt van Jozé Moonen. De medewerkster had dinsdag haar laatste dag.

Bezoek koning aan Weert - 21 jan 2020
De koning bezocht ook één van de woningen waar de dak- en thuislozen 's nachts terecht kunnen.
Foto: L1

Rondleiding
De koning liet zich tijdens het bezoek informeren over de manier waarop in Weert omgegaan wordt met de opvang van dak- en thuislozen. Hij kreeg onder meer een rondleiding in een loods waar dagopvang is geregeld. Daar is zich een winkeltje met tweedehands kleding en spullen. Willem-Alexander sprak daar met vrijwilligers over hun werk.

Ook bezocht hij één van de woningen waar dak- en thuislozen 's nachts terecht kunnen.

Baarlo en Kessel
Het bezoek van de koning aan Weert was niet vooraf aangekondigd. Zo kon hij zijn volledige aandacht op de dak- en thuislozenopvang richten. Dinsdagmiddag brengt Willem-Alexander nog een bezoek aan Baarlo en Kessel.

Lees ook: Peel en Maas rolt rode loper uit voor de koning

Aan het eind van het bezoek keek de koning nog even naar zijn nieuwe stropdas. Niet helemaal zijn smaak, gaf hij toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen