Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning Koșelev moet hoofd buigen voor Van Persie

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 22:36

Het is Fortuna Sittard niet gelukt nog een keer te stunten op bezoek bij Feyenoord. Waar er in de competitie wél werd gewonnen, verloor de promovendus in de bekerwedstrijd met 4-1.

De bezoekers uit Sittard wilden zich graag revancheren voor de harde nederlaag (5-1) van afgelopen weekend, op bezoek bij De Graafschap. Dat lukte de ploeg van trainers René Eijer en Kevin Hofland heel aardig.

Stormachtig begin
Sterker nog: Fortuna Sittard begon stormachtig aan het duel. Andrija Novakovich kreeg twee kansen om de score te openen, maar twee keer lag Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer in de weg. Binnen twintig minuten was er een derde grote kans voor de bezoekers, maar ook Finn Stokkers wist Vermeer niet te passeren. Hij schoot in het zijnet.

Rotterdams offensief
Na de prima start van de Sittardse formatie leek Feyenoord wakker te worden. Fortuna-doelman Alexei Koșelev moest twee keer handelend optreden, bij pogingen van Tony Vilhena en Calvin Verdonk. Een schot van spits Nicolai Jørgensen verdween net naast het doel van Koșelev. Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie was echter scherper. Tien minuten voor rust schoot hij een voorzet van Jeremiah St. Juste binnen: 1-0.

Grote kansen
De Rotterdammers hadden duidelijk geleerd van hun eerdere ontmoeting met Fortuna Sittard, die in de eigen Kuip met 0-2 verloren ging. Na de voorsprong ging Feyenoord vol op zoek naar een tweede goal. Sam Larsson, Steven Berghuis en St. Juste zagen keeper Koșelev redding brengen en Jørgensen raakte de paal met een fraai lobje. Aan de andere kant was het wél raak. Novakovich scoorde tien minuten na rust uit een counter: 1-1.

Koning Koșelev
Net op het moment dat de Fortuna-supporters de maten van keeper Koșelev aan het opmeten waren voor het maken van een standbeeld, werd de goalie alsnog geklopt. Daar was een strafschop voor nodig. Verdediger Kai Heerings kreeg de bal tegen zijn hand en zo kwam Koșelev oog in oog te staan met Van Persie. De Oranje-topscorer aller tijden faalde niet vanaf de strafschopstip: 2-1.

In de slotfase gooiden Sven van Beek en Berghuis (penalty) de wedstrijd in het slot: 4-1. Daardoor gaat Feyenoord door naar de halve finale van de beker.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen