Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning Koșelev moet hoofd buigen voor Van Persie

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 22:36

Het is Fortuna Sittard niet gelukt nog een keer te stunten op bezoek bij Feyenoord. Waar er in de competitie wél werd gewonnen, verloor de promovendus in de bekerwedstrijd met 4-1.

De bezoekers uit Sittard wilden zich graag revancheren voor de harde nederlaag (5-1) van afgelopen weekend, op bezoek bij De Graafschap. Dat lukte de ploeg van trainers René Eijer en Kevin Hofland heel aardig.

Stormachtig begin
Sterker nog: Fortuna Sittard begon stormachtig aan het duel. Andrija Novakovich kreeg twee kansen om de score te openen, maar twee keer lag Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer in de weg. Binnen twintig minuten was er een derde grote kans voor de bezoekers, maar ook Finn Stokkers wist Vermeer niet te passeren. Hij schoot in het zijnet.

Rotterdams offensief
Na de prima start van de Sittardse formatie leek Feyenoord wakker te worden. Fortuna-doelman Alexei Koșelev moest twee keer handelend optreden, bij pogingen van Tony Vilhena en Calvin Verdonk. Een schot van spits Nicolai Jørgensen verdween net naast het doel van Koșelev. Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie was echter scherper. Tien minuten voor rust schoot hij een voorzet van Jeremiah St. Juste binnen: 1-0.

Grote kansen
De Rotterdammers hadden duidelijk geleerd van hun eerdere ontmoeting met Fortuna Sittard, die in de eigen Kuip met 0-2 verloren ging. Na de voorsprong ging Feyenoord vol op zoek naar een tweede goal. Sam Larsson, Steven Berghuis en St. Juste zagen keeper Koșelev redding brengen en Jørgensen raakte de paal met een fraai lobje. Aan de andere kant was het wél raak. Novakovich scoorde tien minuten na rust uit een counter: 1-1.

Koning Koșelev
Net op het moment dat de Fortuna-supporters de maten van keeper Koșelev aan het opmeten waren voor het maken van een standbeeld, werd de goalie alsnog geklopt. Daar was een strafschop voor nodig. Verdediger Kai Heerings kreeg de bal tegen zijn hand en zo kwam Koșelev oog in oog te staan met Van Persie. De Oranje-topscorer aller tijden faalde niet vanaf de strafschopstip: 2-1.

In de slotfase gooiden Sven van Beek en Berghuis (penalty) de wedstrijd in het slot: 4-1. Daardoor gaat Feyenoord door naar de halve finale van de beker.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen