Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning komt A2-project openen: zo werd de tunnel gebouwd

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 6:00

Koning Willem-Alexander komt donderdag naar Maastricht om de opening te verrichten van het gebied rondom en bovenop de nieuwe A2-tunnel.

De tunnelbuizen zelf gingen eind 2016 al open na jarenlange werkzaamheden. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de zogenoemde groene loper: het gebied boven de tunnel. Op de plek waar eerst elke dag duizenden auto's voorbij raasden, ontstaat nu een nieuw stuk groen in de stad.

Bouwput
Met de tunnels kwam een einde aan tientallen jaren waarbij automobilisten dagelijks in de file stonden bij De Geusselt en het Europaplein, Op die plekken ging de snelweg A2 over in een weg met verkeerslichten waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur was. Tijdens de bouw was het jarenlang een bouwput in de omgeving, maar de aanblik is nu compleet veranderd.

L1 en 1Limburg doen uitgebreid verslag van het bezoek van de koning. Vanaf 09:45 uur is het bezoek online en op televisie live te zien.

Bekijk hier ons dossier over de bouw van de A2-tunnel.

Wat gebeurde er al die jaren rond de bouw van de A2-tunnel en de Groene Loper?

Die vraag beantwoorden we met een interactieve kaart waardoor je virtueel door het gebied kunt wandelen.

Wandel hier door de geschiedenis van de tunnelbouw.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen