Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning kiest gewoon voor 'een Valkie' op Koningsdag

Geplaatst opdonderdag 28 april 2022 - 16:53

Geen schnitzel met appelmoes, maar wel een wijntje aan de bar. De avond (en nacht) voorafgaand aan Koningsdag verbleef de koning met zijn familie in hotel Van der Valk in Maastricht.

Directeur Frans-Willem Cox spreekt van een goed bewaard geheim. "De koninklijke familie zou eigenlijk vorig jaar hier al hebben gelogeerd, maar vanwege corona is dat niet doorgegaan. In hele kleine kring was het bezoek al lang bekend."

Video: L1

Aan de wijn
Niet alleen voor een groot deel van het personeel was het een daverende verrassing, ook de hotelgasten keken vreemd op toen ze de koning in de brasserie aan de wijn zagen. "Hij dronk samen met Amalia een wijntje uit onze regio", vertelt de directeur. Cox zelf had ook een kort gesprekje met de koning over het ondernemerschap aan de vooravond van Koningsdag.

Heel relaxed
De koninklijke familie kwam dinsdag rond 21.00 uur aan. Dus ze hadden al gegeten. Cox: "Wel hebben we natuurlijk voor een koninklijk ontbijt gezorgd dat op de kamers geserveerd werd. Daarna werd gezamenlijk nog koffie gedronken. We waren allemaal erg verbaasd om te zien hoe relaxed de koninklijke familie toeleefde naar dit feest."

De rekening
Hoe hoog de rekening precies was, wil Cox niet kwijt. "De nota gaat naar de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze hebben heel wat kamers gehuurd, maar ze hebben geen korting gekregen. Dat kan ik wel vertellen."

Lees hier ook het opmerkelijke verhaal van Mike Verweij uit Boskoop, die gelijktijdig in het hotel verbleef en een spontane ontmoeting had met de koning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen