Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning in gesprek met eigenaar Dominicanen Maastricht

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 12:12

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend digitaal een gesprek gevoerd met onder andere Ton Harmes van boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de boekverkopersbranche. "Het was een open en constructief gesprek. De koning was goed geïnformeerd en had begrip voor onze zorgen. Gelukkig zat er ook humor in het gesprek", zegt Harmes.

Klantenkring
De koning sprak met eigenaren van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals dus Dominicanen in Maastricht, maar ook Dekker van de Vegt in Nijmegen en Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online-activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen.

"We hebben het natuurlijk moeilijk", zegt Harmes. De boekhandel in Maastricht schakelde onmiddellijk toen vlak voor de feestdagen alle winkels moesten sluiten. "We bezorgen de boeken op de fiets, er waren vrijwilligers die zich hebben gemeld. Daar reageerde hij zeer positief op", aldus Harmes.

Maastricht hoog op lijstje
Volgens Harmes staat Maastricht goed bij de koning op het netvlies. "Dat heeft ook te maken met Koningsdag wat verplaatst moest worden. Hij zei: kijk, als dit soort evenementen weer mogelijk zijn dan staat Maastricht hoog op het lijstje."

Actie
In de eerste coronagolf bleven boekhandels open, maar nu zijn ze in de lockdown dicht. Een op de drie boekhandels zegt in de gevarenzone te komen als er niet snel iets verandert. Via de actie #steunjeboekhandel roepen de brancheorganisatie en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) mensen op te kopen bij de boekwinkel in hun eigen woonplaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen