Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning in gesprek met eigenaar Dominicanen Maastricht

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 12:12

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend digitaal een gesprek gevoerd met onder andere Ton Harmes van boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de boekverkopersbranche. "Het was een open en constructief gesprek. De koning was goed geïnformeerd en had begrip voor onze zorgen. Gelukkig zat er ook humor in het gesprek", zegt Harmes.

Klantenkring
De koning sprak met eigenaren van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals dus Dominicanen in Maastricht, maar ook Dekker van de Vegt in Nijmegen en Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online-activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen.

"We hebben het natuurlijk moeilijk", zegt Harmes. De boekhandel in Maastricht schakelde onmiddellijk toen vlak voor de feestdagen alle winkels moesten sluiten. "We bezorgen de boeken op de fiets, er waren vrijwilligers die zich hebben gemeld. Daar reageerde hij zeer positief op", aldus Harmes.

Maastricht hoog op lijstje
Volgens Harmes staat Maastricht goed bij de koning op het netvlies. "Dat heeft ook te maken met Koningsdag wat verplaatst moest worden. Hij zei: kijk, als dit soort evenementen weer mogelijk zijn dan staat Maastricht hoog op het lijstje."

Actie
In de eerste coronagolf bleven boekhandels open, maar nu zijn ze in de lockdown dicht. Een op de drie boekhandels zegt in de gevarenzone te komen als er niet snel iets verandert. Via de actie #steunjeboekhandel roepen de brancheorganisatie en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) mensen op te kopen bij de boekwinkel in hun eigen woonplaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen