Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning en koningin bezoeken Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 10:09

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op donderdag 27 mei een bezoek aan Noord-Limburg. Ze gaan die dag naar Venlo, Bergen en Venray.

Het bezoek staat in het teken van positieve gezondheid, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Gezondste regio
De regio Noord-Limburg wil namelijk de gezondste regio van Nederland worden en heeft daarover doelstellingen vastgelegd voor de komende twintig jaar. De gemeenten willen dat de inwoners zowel lichamelijk als mentaal gezond zijn, in een veilige omgeving wonen en een goede levenskwaliteit hebben. In het project wordt onder meer aandacht besteed aan gezonde voeding, natuur en een gezonde balans tussen werk en privé.

Wandelen
In Venlo bezoekt het Koninklijk Paar onder meer een markt voor gezonde voeding en innovatieve landbouw. In Bergen maken ze een wandeling om de aandacht te vestigen op het belang van ontspanning en natuur. Het bezoek wordt afgesloten in Venray waar de Koning en de Koningin praten met jongeren en hulpverleners over de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren.

Om te voorkomen dat veel mensen komen kijken, worden de locaties die de Koning en de Koningin bezoeken niet van tevoren aangekondigd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen