Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning brengt digitaal bezoek aan ziekenhuis Maastricht

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 13:20

De koning en de koningin hebben een digitaal verrassingsbezoek gebracht aan het Maastricht UMC+.

Net na de toespraak op televisie, rond 10:00 uur maandagmorgen, spraken Willem-Alexander en Máxima met onder andere artsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis in Maastricht.

Ook Marja van Dieijen, de voorzitter van de raad van bestuur, zat bij het gesprek.

Paleis Huis ten Bosch
'Een brede vertegenwoordiging van het Maastricht UMC+ zat nietsvermoedend klaar voor een videogesprek met burgemeester Annemarie Penn-te Strake toen er onverwacht ook vanuit Paleis Huis ten Bosch werd ingebeld', zo laat het ziekenhuis weten.

Emoties
De koning en de koningin spraken ongeveer 15 minuten met het personeel van het ziekenhuis. Er werd onder andere gesproken over de voorbereidingen, nieuwe samenwerkingen en teamspirit. Maar ook over de andere manier van contact met patiënten en familie en emoties die komen kijken bij het dagelijks werk op dit moment.

Heftige tijd
Volgens Claudine Florack, verpleegkundige neonatologie die de afgelopen paar weken heeft bijgesprongen op de IC, was het heel bijzonder. "Het was ook wel heel spannend. We vonden het natuurlijk ook een hele eer om met de koning en koningin te mogen praten over de afgelopen periode. Ze waren heel geïnteresseerd en begripvol. Daarnaast hebben we verteld hoe we de afgelopen tijd hebben beleefd en ja het is een hele heftige tijd geweest. De koning heeft ons echt een hart onder de riem gestoken", vertelt de verpleegkundige.

En zoals de koning in zijn toespraak zei: "Graag had ik in persoon in Maastricht op bezoek willen komen, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Houd vol en blijf gezond!"

Koning en koningin facetime (27 april 2020)
Foto: MUMC+

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen