Overslaan en naar de inhoud gaan

Koning aan de bar: 'Eindelijk kan ik even zitten'

Geplaatst opvrijdag 29 april 2022 - 18:26

"Geweldig en onvoorstelbaar", zegt Hans Paumen. De koning die eventjes nippend bij hem aan de bar staat heeft niet alleen bij de voorzitter van het Elsmuseum veel losgemaakt. Kruidenbitter Elske uit Beek is even 'wereldnieuws'.

"Heel veel reacties natuurlijk", zegt Paumen. "En de foto dat de koning met mij een toost uitbrengt heb ik ook in buitenlandse kranten gezien. Daar ben ik best wel trots op."

Elske
De gemeente Beek mocht zich promoten in Maastricht tijdens Koningsdag en deed dat met het Elsmuseum. In de oude distilleerderij werd vroeger kruidenbitter Els La Vera gemaakt, in de volkmond bekend als Elske of Aelske. Aan voorzitter Hans Paumen de eer om aan een pop-up bar een borreltje te schenken aan de koning.

Genipt
Dat schenken van het Elske lukte Paumen zonder trillende handen: "Eindelijk kan ik even zitten zei Willem-Alexander tegen mij. Hij heeft alleen maar genipt maar het zag eruit alsof we elkaar al jaren kenden zoals hij aan de bar hing." Met alle rust van de wereld schonk Paumen ook een borreltje aan koningin Maxima en de prinsen in het gevolg. "Dat was een hele bijzondere ervaring. Iemand die bij mij in de buurt stond wilde het glaasje hebben waar Maxima uit heeft gedronken!"

Rondleidingen
Martin Puts van het Elsmuseum merkt dat de voorzitter goede promotie heeft gemaakt: "Er komen veel aanvragen binnen voor rondleidingen door het museum. Of de verkoop van Elske ook toeneemt kan ik niet zeggen. De kruidenbitter wordt niet meer door ons gemaakt en is eigendom van Bols en Heineken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen