Konijnen gedumpt Dierenambulance Midden-Limburg( 2 aug 2021)

Gedumpte konijnen: dierenambulance komt zaagsel tekort

De Dierenambulance Midden-Limburg luidt de noodklok. Vanwege het aantal konijnendumpingen de afgelopen tijd worstelt de dierenwelzijnsorganisatie in Weert met een tekort aan zaagsel voor de diertjes.

Konijnen gedumpt Droompark Maasduinen (2 jun 2021)
Konijnen gedumpt op vakantiepark: 'Meteen eten gegeven'

Medewerkers van vakantiepark Droompark Maasduinen in Belfeld hebben woensdagochtend twee gedumpte konijnen aangetroffen op het terrein. Van de eigenaren ontbreekt ieder spoor.

Konijnen Kees en Bella van dierenweide Ark van Aelse (20 okt 2020)
Geldactie voor dierenweide Elsloo na onthoofding konijn

Rob Schepers uit Elsloo is een inzamelingsactie gestart voor dierenweide Ark van Aelse. De teller staat woensdagavond al op bijna 500 euro.

Konijnen Kees en Bella van dierenweide Ark van Aelse (20 okt 2020)
Onthoofding konijn schokt eigenares dierenweide Elsloo

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is de dierenweide Ark van Aelse in Elsloo beroofd van dieren. En nu heeft één van de dieren - het Franse hangoorkonijn Bella - het zeker niet overleefd.

Edit - Konijnen
LTO: 'Dierenactivisten willen de sector kapotmaken'

LTO Nederland spreekt schande van de actie van dierenactivisten die beelden publiceerden van vermeend dierenleed in Limburgse konijnenstallen. Volgens LTO hebben de activisten maar een doel: de sector kapotmaken.

Dierenambulance
Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

Een van de gewonde konijnen
Gewonde konijnen in kooien gedumpt in bos

Wandelaars hebben eind vorige week drie verwaarloosde en gewonde konijnen in het bos in Eygelshoven gevonden.

Video: Hulp voor konijnen met gedragsproblemen

Als je een hond hebt die niet luistert kun je op verschillende plekken terecht voor hulp. Er zijn ook mensen die je kunnen helpen bij het opvoeden van je poes of het trainen van je paard. Maar wat doe je met een konijn dat onhandelbaar of bang is?

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten