Overslaan en naar de inhoud gaan

Komt er toch een randweg rond Baexem?

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 13:11

Er bestaat een mogelijkheid dat er alsnog een nieuwe randweg rond Baexem komt.

Een meerderheid van het Limburgs Parlement is bereid om de randweg mee te nemen in de nieuwe fase van de milieu-effect rapportage (mer) die binnenkort van start gaat.

Aanpassing
Dat bleek in een statencommissie. Daarin worden vanzelfsprekend ook de voor- en nadelen van de variant uitgewerkt waar het Limburgs Parlement eerder voor koos. Daarbij gaat het om een aanpassing van de huidige N280, dicht bij de kern van Baexem.

10 miljoen
Aan het bekijken van de randweg in de vervolg-mer verbindt de meerderheid van CDA, PVV, VVD en de drie eenmansfracties 50Plus, Volkspartij Limburg en Lokaal-Limburg wel de voorwaarde dat de gemeente Leudal 10 miljoen euro op tafel legt.

Randweg
Eerder liet de gemeente weten bereid te zijn dat te doen op voorwaarde dat de provincie alsnog kiest voor een randweg. Die heeft de voorkeur van Leudal.
Maar de meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat Leudal dat bedrag moet toezeggen, los van de uitkomst van de mer-studie. Doet de gemeente dat niet, dan wordt de randweg niet meegenomen in de nieuwe mer.

Mer-fase
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts gaat daarover contact opnemen met het gemeentebestuur van Leudal. Voor de vergadering van het Limburgs Parlement van 5 februari moet daarover duidelijkheid zijn.
Dan neemt het Limburgs Parlement een besluit over de nieuwe mer-fase.

Met het extra geld zou een aantal knelpunten op de N280 bij Baexem kunnen worden opgelost. Zoals de aanleg van een tunnel of een viaduct tussen Baexem en Kelpen-Oler.

Lees ook: Leudal zaait verwarring over N280.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Grote kans dat bomenkap langs N280 in Weert niet doorgaat
Vrachtwagen raakt brommobiel bij Baexem, vrouw gewond
Extraatjes voor omleiding N280 bij Baexem
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen