Overslaan en naar de inhoud gaan

Komt er toch een randweg rond Baexem?

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 13:11

Er bestaat een mogelijkheid dat er alsnog een nieuwe randweg rond Baexem komt.

Een meerderheid van het Limburgs Parlement is bereid om de randweg mee te nemen in de nieuwe fase van de milieu-effect rapportage (mer) die binnenkort van start gaat.

Aanpassing
Dat bleek in een statencommissie. Daarin worden vanzelfsprekend ook de voor- en nadelen van de variant uitgewerkt waar het Limburgs Parlement eerder voor koos. Daarbij gaat het om een aanpassing van de huidige N280, dicht bij de kern van Baexem.

10 miljoen
Aan het bekijken van de randweg in de vervolg-mer verbindt de meerderheid van CDA, PVV, VVD en de drie eenmansfracties 50Plus, Volkspartij Limburg en Lokaal-Limburg wel de voorwaarde dat de gemeente Leudal 10 miljoen euro op tafel legt.

Randweg
Eerder liet de gemeente weten bereid te zijn dat te doen op voorwaarde dat de provincie alsnog kiest voor een randweg. Die heeft de voorkeur van Leudal.
Maar de meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat Leudal dat bedrag moet toezeggen, los van de uitkomst van de mer-studie. Doet de gemeente dat niet, dan wordt de randweg niet meegenomen in de nieuwe mer.

Mer-fase
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts gaat daarover contact opnemen met het gemeentebestuur van Leudal. Voor de vergadering van het Limburgs Parlement van 5 februari moet daarover duidelijkheid zijn.
Dan neemt het Limburgs Parlement een besluit over de nieuwe mer-fase.

Met het extra geld zou een aantal knelpunten op de N280 bij Baexem kunnen worden opgelost. Zoals de aanleg van een tunnel of een viaduct tussen Baexem en Kelpen-Oler.

Lees ook: Leudal zaait verwarring over N280.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Grote kans dat bomenkap langs N280 in Weert niet doorgaat
Vrachtwagen raakt brommobiel bij Baexem, vrouw gewond
Extraatjes voor omleiding N280 bij Baexem
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen