Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Komst randweg Nederweert aan zijden draadje

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 13:30

De aanleg van een randweg bij Nederweert hangt aan een zijden draadje. In een statencommissie bleek dat er op dit moment geen meerderheid is voor de weg.

Alleen CDA, VVD en waarschijnlijk ook 50Plus zijn voorstander. Maar zij hebben samen maar 17 van de 47 zetels. SP, PVV, PvdA, GroenLinks en Lokaal-Limburg zijn tegen. D66 wil eerst een uitwerking van het plan afwachten voordat ze ja of nee zegt.

Geen oplossing
De tegenstanders vinden dat de randweg geen oplossing biedt voor de huidige problemen op de N266 van Nederweert naar Helmond. De randweg is volgens hen dus niet nodig. Het zorgt op andere plekken weer voor nieuwe knelpunten, ook voor het fietsverkeer, aldus die partijen.

Bovendien zou er in Nederweert geen draagvlak voor zijn, gezien de massale protesten.

Lees ook: Handtekeningen tegen aanleg randweg Nederweert

Foto: Jean van Hoof

Mogelijkheden
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts erkende dat voor een verbetering van de mobiliteit de randweg van 20 miljoen euro niet hoeft te worden aangelegd. Maar de weg biedt Nederweert wel de mogelijkheid om het gebied rond de Kanaalzone tussen Nederweert en de kern Budschop te ontwikkelen met onder meer een voetgangersbrug, appartementen en terrassen. "De vraag is: gunnen wij Nederweert deze ontwikkeling", zo zei de gedeputeerde.

GroenLinks noemde het 'de wereld op zijn kop' om een randweg om die reden aan te leggen. Ook de PvdA vindt dat niet zuiver. Bovendien zijn die plannen nog helemaal niet uitgewerkt, stelt de PvdA.

Toezegging
Voorstander CDA wees erop dat een meerderheid van de gemeenteraad van Nederweert voor de randweg is en daarmee een meerderheid van de kiezers vertegenwoordigt. De VVD vindt de weg ook in lijn met toezeggingen uit het verleden.

Compromis
Op 10 februari bepaalt het Limburgs Parlement definitief de koers. Als compromis komt dan mogelijk op tafel om niet alleen de plannen voor de randweg verder uit te werken, maar ook de variant om slechts de knelpunten op de huidige N266 aan te pakken. Voor die verdere uitwerking is anderhalf jaar uitgetrokken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

SP zet vraagtekens bij nieuwe randweg in Nederweert
VVD en 50Plus mengen zich in discussie randweg Nederweert
Tegenstanders randweg Nederweert voeren actie
Nederweert kiest voor randweg dicht bij kern
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen