Overslaan en naar de inhoud gaan

Komst nieuwe zendmast in Berg en Terblijt goedgekeurd

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 11:56

Er komt toch een nieuwe antennemast in Berg en Terblijt. Falcon Radio heeft de beroepszaak tegen de gemeente Valkenburg verloren.

Dat besliste de Raad van State. De bestuursrechter oordeelde dat de gemeente zorgvuldig had gehandeld in het besluit om een vergunning te verlenen voor een nieuwe zendmast op de Douboomweg.

Bezwaar
De lokale omroep Falcon Radio maakte bezwaar, omdat de radiozender bang is dat de nieuwe zendmast tot storingen zal leiden in de radio-uitzendingen. De Raad van State erkent dat bezwaar, maar vermeldt dat beide partijen gebruik kunnen maken van de nieuwe mast. Daarbij verwijst de Raad naar de optie van 'site sharing' in het Nationale Antennebeleid.

De rechtbank liet de omgevingsvergunning voor de antennemast in stand. Het bezwaar van Falcon Radio tegen die uitspraak is nu afgewezen door de Raad van State.

Lees ook: Groen licht voor zendmast KPN in Berg en Terblijt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen