Overslaan en naar de inhoud gaan

Komst nieuwe zendmast in Berg en Terblijt goedgekeurd

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 11:56

Er komt toch een nieuwe antennemast in Berg en Terblijt. Falcon Radio heeft de beroepszaak tegen de gemeente Valkenburg verloren.

Dat besliste de Raad van State. De bestuursrechter oordeelde dat de gemeente zorgvuldig had gehandeld in het besluit om een vergunning te verlenen voor een nieuwe zendmast op de Douboomweg.

Bezwaar
De lokale omroep Falcon Radio maakte bezwaar, omdat de radiozender bang is dat de nieuwe zendmast tot storingen zal leiden in de radio-uitzendingen. De Raad van State erkent dat bezwaar, maar vermeldt dat beide partijen gebruik kunnen maken van de nieuwe mast. Daarbij verwijst de Raad naar de optie van 'site sharing' in het Nationale Antennebeleid.

De rechtbank liet de omgevingsvergunning voor de antennemast in stand. Het bezwaar van Falcon Radio tegen die uitspraak is nu afgewezen door de Raad van State.

Lees ook: Groen licht voor zendmast KPN in Berg en Terblijt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen