Overslaan en naar de inhoud gaan

Komst glasvezel in Venray nog onduidelijk

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 13:04

Het is niet duidelijk of Venray glasvezel krijgt. Donderdag eindigt de inschrijvingsperiode, maar het is nog niet bekend of er voldoende aanmeldingen zijn.

GlaswebVenray, de coƶperatie die het netwerk voor de hele gemeente wil realiseren, verwacht pas in het weekeind de balans op te kunnen maken.

Belangstelling
Vooraf deelde Glasweb mee dat op 15 januari de knoop doorgehakt. Als er voldoende belangstelling is, dan gaat het door. Zo niet, dan gaat de stekker eruit. Mocht de limiet binnen handbereik zijn, dan kan besloten worden de inschrijvingstermijn te verlengen.

30 en 50 procent
De aanleg gaat door als binnen de bebouwde kom 30 procent van de inwoners, bedrijven en instellingen zich aanmelden en buiten de bebouwde kom 50 procent. Glasweb maakte eerder al bekend dat vier dorpen de grens hebben gepasseerd: Veulen, Heide, Vredepeel en Geijsteren. In totaal telt Venray 23 dorpen en wijken.

'Weten het niet'
Woordvoerster Anita Emonts van Glasweb kan niet vertellen hoe hoog de percentages in andere dorpen en wijken zijn, beweert ze. "We weten het gewoon niet. Het is de laatste dagen een gekkenhuis. De internetaanbieders krijgen de aanmeldingen bijna niet verwerkt. Het gaat ontzettend hard."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inschrijvingstermijn glasvezel in Venray verlengd
Wethouder Loonen (Venray) en gedeputeerde Dritty
Scholen gemeente Venray omgebouwd tot appartementen
Proef met lage grondprijs in Venray mislukt
Basisschool Leunen nog in race voor beste carnavalshit Giel
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen