Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Komst glasvezel in Venray nog onduidelijk

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 13:04

Het is niet duidelijk of Venray glasvezel krijgt. Donderdag eindigt de inschrijvingsperiode, maar het is nog niet bekend of er voldoende aanmeldingen zijn.

GlaswebVenray, de coöperatie die het netwerk voor de hele gemeente wil realiseren, verwacht pas in het weekeind de balans op te kunnen maken.

Belangstelling
Vooraf deelde Glasweb mee dat op 15 januari de knoop doorgehakt. Als er voldoende belangstelling is, dan gaat het door. Zo niet, dan gaat de stekker eruit. Mocht de limiet binnen handbereik zijn, dan kan besloten worden de inschrijvingstermijn te verlengen.

30 en 50 procent
De aanleg gaat door als binnen de bebouwde kom 30 procent van de inwoners, bedrijven en instellingen zich aanmelden en buiten de bebouwde kom 50 procent. Glasweb maakte eerder al bekend dat vier dorpen de grens hebben gepasseerd: Veulen, Heide, Vredepeel en Geijsteren. In totaal telt Venray 23 dorpen en wijken.

'Weten het niet'
Woordvoerster Anita Emonts van Glasweb kan niet vertellen hoe hoog de percentages in andere dorpen en wijken zijn, beweert ze. "We weten het gewoon niet. Het is de laatste dagen een gekkenhuis. De internetaanbieders krijgen de aanmeldingen bijna niet verwerkt. Het gaat ontzettend hard."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Inschrijvingstermijn glasvezel in Venray verlengd
Proef met lage grondprijs in Venray mislukt
Basisschool Leunen nog in race voor beste carnavalshit Giel
Heide richt coöperatie op om school te kopen
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen