Overslaan en naar de inhoud gaan

Komst glasvezel in Venray nog onduidelijk

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 13:04

Het is niet duidelijk of Venray glasvezel krijgt. Donderdag eindigt de inschrijvingsperiode, maar het is nog niet bekend of er voldoende aanmeldingen zijn.

GlaswebVenray, de coöperatie die het netwerk voor de hele gemeente wil realiseren, verwacht pas in het weekeind de balans op te kunnen maken.

Belangstelling
Vooraf deelde Glasweb mee dat op 15 januari de knoop doorgehakt. Als er voldoende belangstelling is, dan gaat het door. Zo niet, dan gaat de stekker eruit. Mocht de limiet binnen handbereik zijn, dan kan besloten worden de inschrijvingstermijn te verlengen.

30 en 50 procent
De aanleg gaat door als binnen de bebouwde kom 30 procent van de inwoners, bedrijven en instellingen zich aanmelden en buiten de bebouwde kom 50 procent. Glasweb maakte eerder al bekend dat vier dorpen de grens hebben gepasseerd: Veulen, Heide, Vredepeel en Geijsteren. In totaal telt Venray 23 dorpen en wijken.

'Weten het niet'
Woordvoerster Anita Emonts van Glasweb kan niet vertellen hoe hoog de percentages in andere dorpen en wijken zijn, beweert ze. "We weten het gewoon niet. Het is de laatste dagen een gekkenhuis. De internetaanbieders krijgen de aanmeldingen bijna niet verwerkt. Het gaat ontzettend hard."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Inschrijvingstermijn glasvezel in Venray verlengd
Proef met lage grondprijs in Venray mislukt
Drie drugspanden in Venray halfjaar op slot
Basisschool Leunen nog in race voor beste carnavalshit Giel
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen