Overslaan en naar de inhoud gaan

Komst asielzoekerscentrum in Blitterswijck onzeker

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 20:35

Het is nog lang niet zeker dat vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck een asielzoekerscentrum wordt.

Een aantal van de eigenaren is het niet eens met de gang van zaken.

Niet in verhouding
"We verzetten ons vooral tegen de manier waarop het een en ander tegen ons gecommuniceerd is. Alle eigenaren zijn woensdag pas geïnformeerd. We zijn nu aan het inventariseren", vertelt één van de eigenaren - namens tientallen eigenaren - tegen L1.
"We zijn absoluut niet tegen mensen die in nood verkeren. We zeggen alleen dat het aantal vluchtelingen niet in verhouding staat tot de consequenties voor het hele park."

Voorwaarde
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft weliswaar al overeenstemming bereikt met het bestuur van het vakantiepark, maar dat is op voorwaarde van goedkeuring door de eigenaren van de vakantiehuisjes. En die zijn lang niet allemaal enthousiast.

Goedkeuring
Op 4 december moeten de eigenaren beslissen over de vestiging van het asielzoekerscentrum. Het COA wil er vijf jaar lang 750 vluchtelingen onderbrengen. Het gemeentebestuur van Venray is positief over de plannen. De gemeenteraad moet de komst van het asielzoekerscentrum (ook) nog goedkeuren.

Lees ook: Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen
Protest tegen komst 750 asielzoekers naar Blitterswijck
Forse winst bij komst asielzoekers naar park Blitterswijck
Huiseigenaren geven groen licht voor azc in Blitterswijck
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen