Overslaan en naar de inhoud gaan

'Komend WMC misschien wel belangrijkste ooit'

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 13:58

Het komende Wereld Muziek Concours in Kerkrade is volgens artistiek manager Harrie Reumkens misschien wel het belangrijkste ooit.

Dat zegt hij in blaasmuziekblad Klankwijzer.

"In het tijdsgewricht waar we nu zijn aangekomen, is het leggen van verbindingen belangrijker dan ooit. Het is bewezen dat muziek sociaal gezien betere mensen maakt", aldus Reumkens. Hij hoopt dat het WMC er in slaagt de kracht van het samen muziek maken onder de aandacht te brengen van de politiek.

Opening
De 18de editie van het WMC Kerkrade wordt zaterdagavond geopend in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Volgens het WMC zullen 21.000 muziekanten deelnemen aan de verschillende wedstrijden. Nog nooit trok het Wereld Muziek Concours zoveel deelnemers.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie
Recordaantal deelnemers voor Wereld Muziek Concours
Wereld Muziek Concours 2017
Meer divisies bij volgende editie Wereld Muziek Concours
Björn Bus en Henk Smit nieuwe artistiek managers WMC
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen