Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Komend seizoen degraderen twee clubs uit de eredivisie'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 22:45

Als het aan de clubs in de eredivisie ligt, degraderen komend seizoen de nummers zeventien en achttien uit de hoogste voetbalklasse.

De twee opengevallen plaatsen worden dan ingenomen door de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie. De nummer zestien van de eredivisie neemt deel aan de promotie/degradatie play-offs.

Bogers
Fortuna Sittard en VVV-Venlo strijdden dit jaar om lijfsbehoud, maar bij VVV steunen ze desondanks de nieuwe degradatiemaatregel. De maatregel is bedacht door een speciale werkgroep van de KNVB, waar ook VVV-directeur Marco Bogers deel van uitmaakt. Hij steunt de maatregel dus, wetende dat die in het slechtste geval op zijn eigen club wordt toegepast.

Voorbarig
Voor de KNVB staan deze veranderingen nog niet vast. "De eredivisie CV loopt enigszins voor de muziek uit", laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. "Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden, maar het is nog voorbarig", aldus de KNVB-zegsman.

Fox Sports
Hij voegt daaraan toe dat de uiteindelijke beslissing door het bestuur betaald voetbal van de KNVB genomen wordt. "Maar ook de spelersraad
CSR, die alle spelers vertegenwoordigt, moet advies uitbrengen. Daarnaast is ook de mening van Fox Sports van belang. Zij zenden wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen