Overslaan en naar de inhoud gaan

'Komend seizoen degraderen twee clubs uit de eredivisie'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 22:45

Als het aan de clubs in de eredivisie ligt, degraderen komend seizoen de nummers zeventien en achttien uit de hoogste voetbalklasse.

De twee opengevallen plaatsen worden dan ingenomen door de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie. De nummer zestien van de eredivisie neemt deel aan de promotie/degradatie play-offs.

Bogers
Fortuna Sittard en VVV-Venlo strijdden dit jaar om lijfsbehoud, maar bij VVV steunen ze desondanks de nieuwe degradatiemaatregel. De maatregel is bedacht door een speciale werkgroep van de KNVB, waar ook VVV-directeur Marco Bogers deel van uitmaakt. Hij steunt de maatregel dus, wetende dat die in het slechtste geval op zijn eigen club wordt toegepast.

Voorbarig
Voor de KNVB staan deze veranderingen nog niet vast. "De eredivisie CV loopt enigszins voor de muziek uit", laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. "Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden, maar het is nog voorbarig", aldus de KNVB-zegsman.

Fox Sports
Hij voegt daaraan toe dat de uiteindelijke beslissing door het bestuur betaald voetbal van de KNVB genomen wordt. "Maar ook de spelersraad
CSR, die alle spelers vertegenwoordigt, moet advies uitbrengen. Daarnaast is ook de mening van Fox Sports van belang. Zij zenden wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen