Overslaan en naar de inhoud gaan

Komend seizoen 22 ritten voor Max Verstappen

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 11:53

De teams in de Formule 1 gaan akkoord met een uitbreiding van de racekalender in 2020 naar 22 races.

Dat is er één meer dan dit jaar.

Zandvoort
Rechtenhouder Liberty Media moest de teams achter zich zien te krijgen omdat eerder is vastgelegd dat 21 het maximum zou zijn. Nederland (Zandvoort) en wellicht Vietnam zijn normaal gesproken de nieuwkomers op de kalender. Alleen de Grote Prijs van Duitsland lijkt te verdwijnen.

Hongarije
Mercedes-baas Toto Wolff bevestigde in Boedapest, waar de GP van Hongarije wordt gehouden, dat de teams in principe akkoord zijn. "We moeten Liberty de kans geven de Formule 1 te laten groeien", zei Wolff na een bijeenkomst met collega-teambazen. "Maar we moeten ook ons personeel beschermen. Er komt een moment dat één crew die de wereld rondreist niet voldoende is. Daarvoor moeten we zoeken naar oplossingen."

De race op de Hungaroring is de eerste waarin Max Verstappen start vanaf pole position.

Lees ook: Primeur: Verstappen start vanaf pole position in Hongarije

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen