Overslaan en naar de inhoud gaan

Koldergroep De Geraniejums stopt ermee na 22 jaar

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 10:19

De Venlose kolder- en dialectgroep de Geraniejums stopt ermee.

Na twee keer elf jaar vinden de leden van de groep het genoeg geweest, zo kondigde Ger Geerlings aan in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Voornamen
De naam 'de Geraniejums' is ontleend aan de voornamen van het trio dat de groep heeft opgericht: Ger Geerlings, Geert Thissen en Ger van Enckevort. De laatste overleed dertien jaar geleden. Zijn plaats werd ingenomen door Jos Roulaux.

Welletjes
"We hebben al alles meegemaakt, alles al gehad, zijn overal geweest", aldus Geerlings. De leden zijn op een leeftijd gekomen dat ze het allemaal wat veel vinden worden. Twee van de leden zijn gepensioneerd. Ger en Geert zijn inmiddels gepensioneerd. In de ruim twee decennia van hun bestaan maakten ze twee keer een theatertour: de Waolse Medammekoer on Tour en een tour samen met het Limburgs Symphonie Orkest (LSO).

Twee keer 11
De Geraniejums hebben bewust toegewerkt naar twee keer elf jaar voor hun afscheid: "We hebben altijd gezegd: het vastelaovesgetal maken we vol".

Een groots afscheidsoptreden is vooralsnog niet gepland. "Maar als er een mooie gelegenheid is waar afscheid genomen kan worden, zeggen we daar geen nee tegen", besluit Geerlings.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen