Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Koldergroep De Geraniejums stopt ermee na 22 jaar

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 10:19

De Venlose kolder- en dialectgroep de Geraniejums stopt ermee.

Na twee keer elf jaar vinden de leden van de groep het genoeg geweest, zo kondigde Ger Geerlings aan in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Voornamen
De naam 'de Geraniejums' is ontleend aan de voornamen van het trio dat de groep heeft opgericht: Ger Geerlings, Geert Thissen en Ger van Enckevort. De laatste overleed dertien jaar geleden. Zijn plaats werd ingenomen door Jos Roulaux.

Welletjes
"We hebben al alles meegemaakt, alles al gehad, zijn overal geweest", aldus Geerlings. De leden zijn op een leeftijd gekomen dat ze het allemaal wat veel vinden worden. Twee van de leden zijn gepensioneerd. Ger en Geert zijn inmiddels gepensioneerd. In de ruim twee decennia van hun bestaan maakten ze twee keer een theatertour: de Waolse Medammekoer on Tour en een tour samen met het Limburgs Symphonie Orkest (LSO).

Twee keer 11
De Geraniejums hebben bewust toegewerkt naar twee keer elf jaar voor hun afscheid: "We hebben altijd gezegd: het vastelaovesgetal maken we vol".

Een groots afscheidsoptreden is vooralsnog niet gepland. "Maar als er een mooie gelegenheid is waar afscheid genomen kan worden, zeggen we daar geen nee tegen", besluit Geerlings.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen