Overslaan en naar de inhoud gaan

Koldergroep De Geraniejums stopt ermee na 22 jaar

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 10:19

De Venlose kolder- en dialectgroep de Geraniejums stopt ermee.

Na twee keer elf jaar vinden de leden van de groep het genoeg geweest, zo kondigde Ger Geerlings aan in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Voornamen
De naam 'de Geraniejums' is ontleend aan de voornamen van het trio dat de groep heeft opgericht: Ger Geerlings, Geert Thissen en Ger van Enckevort. De laatste overleed dertien jaar geleden. Zijn plaats werd ingenomen door Jos Roulaux.

Welletjes
"We hebben al alles meegemaakt, alles al gehad, zijn overal geweest", aldus Geerlings. De leden zijn op een leeftijd gekomen dat ze het allemaal wat veel vinden worden. Twee van de leden zijn gepensioneerd. Ger en Geert zijn inmiddels gepensioneerd. In de ruim twee decennia van hun bestaan maakten ze twee keer een theatertour: de Waolse Medammekoer on Tour en een tour samen met het Limburgs Symphonie Orkest (LSO).

Twee keer 11
De Geraniejums hebben bewust toegewerkt naar twee keer elf jaar voor hun afscheid: "We hebben altijd gezegd: het vastelaovesgetal maken we vol".

Een groots afscheidsoptreden is vooralsnog niet gepland. "Maar als er een mooie gelegenheid is waar afscheid genomen kan worden, zeggen we daar geen nee tegen", besluit Geerlings.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen