Overslaan en naar de inhoud gaan

Köhlen Nederlands bokskampioen na kloppen Duitser

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 23:00

Xavier Köhlen is Nederlands kampioen boksen geworden in de klasse tot 69 kilogram.

De Sittardenaar versloeg in Carré in Amsterdam de Duitser Denis Krieger.

Gebrek aan Nederlanders
De Duitser, die het bij gebrek aan Nederlandse opponenten de tegenstander was van Köhlen, staat hoger op de wereldranglijst, maar de vechtsporter die traint bij boksschool De Amateur uit Munstergeleen bleek toch de sterkste.

Master Fiscaal Recht
Eerder won hij vier keer de Nederlandse titel bij de amateurs. Dat de Sittardenaar de titel pakte mag opmerkelijk genoemd worden omdat hij net zijn masterdiploma Fiscaal Recht behaalde en ook nog een full-time baan heeft.

Documentaire
Vorige maand zond L1 een documentaire uit – Niet zonder slag of stoot – over de 27-jarige bokser die al op jonge leeftijd Europees kampioen karate werd.

Bekijk de documentaire op L1.nl

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen