Overslaan en naar de inhoud gaan

Köhlen Nederlands bokskampioen na kloppen Duitser

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 23:00

Xavier Köhlen is Nederlands kampioen boksen geworden in de klasse tot 69 kilogram.

De Sittardenaar versloeg in Carré in Amsterdam de Duitser Denis Krieger.

Gebrek aan Nederlanders
De Duitser, die het bij gebrek aan Nederlandse opponenten de tegenstander was van Köhlen, staat hoger op de wereldranglijst, maar de vechtsporter die traint bij boksschool De Amateur uit Munstergeleen bleek toch de sterkste.

Master Fiscaal Recht
Eerder won hij vier keer de Nederlandse titel bij de amateurs. Dat de Sittardenaar de titel pakte mag opmerkelijk genoemd worden omdat hij net zijn masterdiploma Fiscaal Recht behaalde en ook nog een full-time baan heeft.

Documentaire
Vorige maand zond L1 een documentaire uit – Niet zonder slag of stoot – over de 27-jarige bokser die al op jonge leeftijd Europees kampioen karate werd.

Bekijk de documentaire op L1.nl

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen