Overslaan en naar de inhoud gaan

Köhlen Nederlands bokskampioen na kloppen Duitser

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 23:00

Xavier Köhlen is Nederlands kampioen boksen geworden in de klasse tot 69 kilogram.

De Sittardenaar versloeg in Carré in Amsterdam de Duitser Denis Krieger.

Gebrek aan Nederlanders
De Duitser, die het bij gebrek aan Nederlandse opponenten de tegenstander was van Köhlen, staat hoger op de wereldranglijst, maar de vechtsporter die traint bij boksschool De Amateur uit Munstergeleen bleek toch de sterkste.

Master Fiscaal Recht
Eerder won hij vier keer de Nederlandse titel bij de amateurs. Dat de Sittardenaar de titel pakte mag opmerkelijk genoemd worden omdat hij net zijn masterdiploma Fiscaal Recht behaalde en ook nog een full-time baan heeft.

Documentaire
Vorige maand zond L1 een documentaire uit – Niet zonder slag of stoot – over de 27-jarige bokser die al op jonge leeftijd Europees kampioen karate werd.

Bekijk de documentaire op L1.nl

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen