Overslaan en naar de inhoud gaan

Kogelstootster Melissa Boekelman: 'Ik had mijn dag niet'

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 22:56

Kogelstootster Melissa Boekelman had gehoopt woensdagavond in Berlijn in de finale te staan van het Europees kampioenschap, maar slaagde er niet in zich bij de beste twaalf deelnemers te plaatsen.

Boekelman is met 18.66 meter houdster van het Nederlandse record, maar kwam dit jaar nog niet verder dan 18.36 meter. Met die prestatie zou zij zich in Berlijn gemakkelijk voor de finale hebben kunnen plaatsen, maar zij kwam niet verder dan 16.90 meter en werd daarmee 14e.

Duwen in plaats van stoten
"Ik had mijn dag niet", vertelt de kogelstootster uit Heerlen tegen L1. "Ik kwam niet in de goede positie om de kogel te stoten. Dan duw je hem in plaats van dat je hem stoot en dan heb je niets meer aan je techniek." Haar tweede beurt was ongeldig en bij haar derde poging kwam ze niet verder dan 16.78 meter.

Lees ook: Boekelman mist finale kogelstoten: 'Dit was zo slecht'

Ze geeft toe dat ze teleurgesteld is en een traantje heeft moeten pinken. "Ik focus me elk jaar op een bepaalde piek, maar dat is nooit een overfocus. Ik had gewoon mijn dag niet en heb daar niet echt een verklaring voor."

Weerspiegeling
Boekelman komt na het weekend met het Nederlandse team terug uit Berlijn en neemt daarna deel aan enkele wedstrijden in Duitsland en Zweden. "Dat zijn geen grote wedstrijden, maar ik hoop dan toch te kunnen laten zien wat ik echt waard ben, want dit was geen weerspiegeling van wat ik kan.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen