Overslaan en naar de inhoud gaan

Kogelstootster Boekelman terug na langdurige blessure

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 22:20

Nadat ze ruim tien maanden uit de running was, neemt kogelstootster Melissa Boekelman volgende week deel aan de strijd om het Nederlands kampioenschap.

De 30-jarige kogelstootster wil de limiet halen voor het WK.

Achillespees
Boekelman nam eind september 2018 ter afsluiting van het seizoen deel aan clubkampioenschappen. Ze deed toen ook aan andere onderdelen dan kogelstoten mee. Bij het hoogspringen ging het bij haar tweede pas in de aanloop mis met haar achillespees, vertelt zij in het NPO Radio 1-programma 'Langs de Lijn en Omstreken'.

Verder stoten
Ze zat acht weken in het gips, werd geopereerd, moest daarna geruime tijd revalideren en kon langzaamaan weer lichtjes gaan trainen. De Heerlense atlete omschrijft de afgelopen twee jaar als de beste uit haar sportcarrière, maar denkt dat er nog meer in zit. Ze heeft er geen moment aan gedacht te stoppen. "Ik dacht: revalidatietraject in, zo goed mogelijk terugkomen, straks gewoon weer knallen en verder stoten dan ik al deed."

Boekelman zegt het geluk te hebben dat zij de A-status van NOC*NSF heeft, salaris krijgt en alles op de revalidatie heeft kunnen gooien.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen