Overslaan en naar de inhoud gaan

Kogels bij spreekbeurt geen reden voor onderzoek Inspectie

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 22:35

De Onderwijsinspectie doet geen nader onderzoek naar synergieschool Sint Alfonsus in Roermond nadat een leerling maandag in de klas kogels uitdeelde aan klasgenoten tijdens een spreekbeurt.

"Het is aan het bestuur en de school om hier adequaat mee om te gaan", zegt een woordvoerder van de Onderwijsinspectie dinsdag. "Wij hebben contact gehad met het bestuur en ons beeld is dat dit ook gebeurt", voegt hij toe.

Geschrokken
De school in de Roermondse wijk Kapel in 't Zand is een onderwijsinstelling waarin regulier en speciaal onderwijs met elkaar samenwerken. Maandag deelde een leerling uit de bovenbouw tijdens een spreekbeurt de kogels uit. Ouders en leerlingen zijn daarvan geschrokken en de politie bezocht de school dinsdag.

Lees ook: Kind deelt 30 kogels uit bij spreekbeurt: politie ingeseind

Echte kogels
Het is de politie gelukt om alle kogels in beslag te nemen. Wel zoekt die nog uit hoe de leerling aan de kogels is gekomen. Om wat voor kogels het gaat, is niet bekendgemaakt. De politie geeft wel aan dat het om echte kogels gaat.

De synergieschool heeft 217 leerlingen. Het schoolbestuur wil verder niet reageren op het voorval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen