Overslaan en naar de inhoud gaan

Kogel door de kerk: Oktoberfeest Sittard gaat dit jaar door

Geplaatst opvrijdag 25 juni 2021 - 13:25

Het grootste Oktoberfeest van het land wordt dit jaar van 22 tot en met 27 oktober gehouden in Sittard. Wel moet er rekening worden gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.

Dat bevestigt een woordvoerster van wethouder Andries Houtakkers van de gemeente Sittard-Geleen na berichtgeving hierover in De Limburger.

Aangepaste vorm
Alle seinen staan voor nu op groen. Dat betekent dat de gemeente Sittard-Geleen en de organisatie druk bezig zijn met de programmering. De gemeente houdt wel sterk rekening met een mogelijke besmettingsgolf, maar zoals het er nu voorstaat - gezien de dalende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames - gaat de zestiende editie van het grootste najaarsfeest door. In de besluitvorming is gekeken in welke vorm het volksfestijn zal plaatsvinden.

Lees ook: Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar

De middeleeuwse schootsvelden, net buiten de stad, worden onderverdeeld in drie festivallocaties. Bij de entree zal streng worden gecontroleerd. "Alleen met een negatief testbewijs of als je volledig gevaccineerd bent, mag je naar binnen", zegt de woordvoerster. De openingsparade en het schutterstreffen zijn van de baan geveegd. Of de kermisattracties in de stad zullen neerstrijken, is vooralsnog niet bekend. De kaartverkoop start medio juli, meldt de gemeente Sittard-Geleen.

'Maatschappelijk belang voorop'
Vanwege de coronapandemie kon het Oktoberfeest vorig jaar niet doorgaan. "Het is spijtig, maar ondenkbaar dat in deze crisistijd een grootschalig evenement als het Oktoberfeest plaatsvindt. Het maatschappelijk belang staat voorop. We nemen dan ook onze verantwoordelijkheid", zei Houthakkers destijds. Door de afgelasting kreeg de regio een financiële klap in het gezicht. "We zijn blij dat we de mensen weer iets kunnen teruggeven, ook voor de ondernemers van de stad", laat de woordvoerster weten.

Lees ook: Geen oktoberfeesten door corona: Lederhosenverkoop ligt stil

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen