Overslaan en naar de inhoud gaan

Koffie en wafels voor brandweer bij zoektocht naar gaslek

Geplaatst opdonderdag 26 december 2019 - 10:54

De brandweer in Valkenburg is op Eerste Kerstdag vier uur lang op zoek geweest naar een gaslek in een woning aan de Vinkenweg in Vilt.

Dat meldt de kazerne Valkenburg op Facebook.

Niet thuis
De brandweer kreeg een melding binnen dat er een gaslucht werd geroken rond de woning. Eenmaal aangekomen gaf de meetapparatuur inderdaad aan dat er mogelijk een lekkage kon zijn. De bewoners bleken niet thuis te zijn, waardoor de brandweer de deur moest forceren om het lek te zoeken.

Verfresten
De brandweer kwam echter geen lek tegen en ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen, die over meer specialistische apparatuur beschikt, kon niks vinden. Daardoor werd besloten de kelder van de woning te ontruimen en alles goed te luchten. Mogelijk lagen daar poetsmiddelen of verfresten die de lucht konden verspreiden en een valse CO2-melding veroorzaakten. Na het luchten werd er niets meer geroken en gaven de meters geen te hoge waarden meer aan.

Geen lek
Enexis kon daardoor naar binnen en kwam tot de conclusie dat er inderdaad geen sprake was van een lek. De woning werd vervolgens weer vrijgegeven.

Wafels
In totaal duurde de zoektocht ruim vier uur. Buurtbewoners toonden hun kerstgedachte door de brandweerlieden in die tijd koffie en wafeltjes te brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen