Kleinste koffiebrander (11 aug 2020)

'Kleinste koffiebrander van Nederland' zit in Maastricht

Naar eigen zeggen is hij de kleinste commerciële koffiebrander van Nederland: Charles Ubachs, die zijn nering runt in het Werkgebouw op het Tapijnterrein in Maastricht.

Rondje op Maastrichts terras blijft relatief goedkoop

Een rondje met twee pils, twee koffie, twee fris en twee rosé op een terras in Maastricht kost dit jaar met 22,68 euro precies 3 procent meer dan vorig jaar.

Saldo uitgestelde koffie groeit snel in Maastrichts café

Een Maastrichts café waar daklozen en eenzame ouderen voortaan een gratis kopje 'uitgestelde koffie' kunnen krijgen, heeft op dag één al een mooi saldo aan kopjes koffie op de rekening staan.

Hier drink je de lekkerste kop koffie van Limburg

Bij Coffeelovers de Annex in Maastricht drink je volgens de Koffie Top 100 van Misset Horeca de beste koffie van Limburg.

Beste koffie van Limburg wordt geserveerd in Horst

Koffieliefhebbers worden in Limburg op hun wenken bediend bij Terlago in Horst.

Politie moet ingrijpen na koffieincident op terras

Een man is zondagavond in Weert door de politie opgepakt na het gooien van koffie in het gezicht van een vrouw.

Brandweer redt beknelde ambtenaar uit koffieautomaat

De brandweer heeft in het gemeentehuis in Roermond een ambtenaar bevrijd die klem zat in een koffieautomaat.

Video: De eerste kop koffie na de vastentijd

Met Pasen komt er een einde aan de Vastentijd. Die begon op Aswoensdag, de dag na carnaval.

Bagels & Beans opent vestiging in Maastricht

Broodjeszaak Bagels & Beans opent een nieuwe vestiging in Maastricht.

Winnende koffiezaak: alles moet perfect zijn

Koen en Georgette van Beek uit Sittard schenken de beste koffie van Nederland, zo bleek vrijdagochtend uit de AD koffietest. Geen toeval, menen de eigenaren van Coffee Mundo.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten